Innovatív jogi megoldások Magyarországon

Dr. Barkassy-Grünfeld Loránd / Iroda / November 21, 2015

Dr. Rajnai Anna Éva, az Ars Boni jogi folyóirat szerkesztőségének tagja az iroda-alapításáról, az ügyvédi irodák hazai piacáról, és irodánk újításairól kérdezte dr. Barkassy-Grünfeld Lorándot. A jogi folyóirat az interjúról készült cikket 2015. november 13-án közölte internetes felületén.

Az interjú érintette az ügyvédi irodák közötti konkurenciát és a piacon való érvényesülési lehetőségeket, illetve a kihívásokra adható válaszokat. A Barkassy Grünfeld ezért is vezett be egy teljesen új díjazási modellt, és a párhuzamosításnak hívott egyedülálló működési mechanizmust.

Az interjúban dr. Barkassy-Grünfeld Loránd elmondta, hogy a párhuzamosítás egy teljesen új jelenség a jogi szolgáltatói piacon. Röviden annyit kell tudni róla, hogy ez egy jogászokból álló hálózat, amelynek létrehozatalát a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda kezdeményezte, és a majdani működtetését pedig szintén az ügyvédi iroda fogja végezni. Lényege, hogy a hálózathoz különböző jogászi hivatásrendhez tartozó jogászok csatlakoznak, akik a legkülönbözőbb szakterületeken szereztek tapasztalatot.

A hálózathoz csatlakozott jogászok szakmai profilja a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda honlapján publikálásra kerül, amely az egész hálózatnak megfelelő publicitást, átláthatóságot biztosít, amely szükséges is egy olyan hálózat esetén, amelynek tagjai között különböző szervezeteknél, vállalatoknál, hivatalok,nál dolgozó vagy akár önálló praxissal rendelkező jogászok is szerepelnek. Az ügyvédi iroda a hálózatot egy koherens jogászi közösséggé és szakmai műhellyé kívánja formálni, amelynek egyik célja, hogy a fiatal jogász generáció az egyes jogkérdésekről, a jogászi hivatásrendeket átívelő módon tudjon párbeszédet folytatni.

A kép forrása: http://connectedthebook.com/pages/links.html

A hálózathoz csatlakozott jogászoknak lehetősége van arra is, hogy az ügyvédi iroda által hirdetett pályázatokon részt vegyenek. Ez egy önkéntes vállalás a hálózat tagjai részéről. Működését tekintve arról van szó, hogy az ügyvédi iroda az ügyféltől kapott megbízása során felmerülő jogi probléma megoldására pályázatot hirdet. A pályázaton a hálózat bármely tagja részt vehet. A résztvevő hálózati tag elfogadja a pályázati feltételeket és megadott határidőn belül pályamunkát ad le. Előre ismert értékelési feltételek mellett az ügyvédi iroda a pályamunkákat kiértékeli, és pályázattól függően legalább egy, legfeljebb három nyertest hirdet. A nyertes pályázók pedig díjazásban részesülnek. A pályázat lebonyolítása éppen ezért a hálózat tagjai előtt teljesen transzparens módon zajlik.

A párhuzamosításnak mint feladat megoldási módszernek ugyanis az a jelentősége, hogy sokan ugyanazon a feladaton dolgoznak párhuzamosan. Egy adott feladat párhuzamos feldolgozása rendkívül hatékony. Minél többen dolgoznak párhuzamosan ugyanazon a feladaton, a folyamat annál jobb eredményre vezet. Így az ügyfél olyan tanácsot, jogi megoldást kaphat, amin adott esetben egy vagy akár több tucat jogász dolgozik egyszerre, ami természetesen a végeredményen is meglátszik.

A hálózat kiépítése jelenleg is folyamatban van, és az ügyvédi iroda pedig minden egyes érdeklődőnek szívesen áll a rendelkezésére.

Cikk megosztása

Megosztás Facebook-onMegosztás LinkedIn-en

Feliratkozás

Hírlevél feliratkozásRSS feliratkozás

© Barkassy Grünfeld Law Firm 2015 | created by: pixelephant